Příprava cukroví na vánoční rozsvícení stromku

Blížící se rozsvícení vánočního stromku jsme si letos zpestřili společným pečením cukroví. Každá třída měla na starost jinou pochoutku, takže naše školní kuchyňka voněla po čokoládě, medu i koření.

Žáci 2. a 3. třídy připravovali čokoládové sušenky a medové kouličky. Při práci byli velmi šikovní a spolupracovali jako profesionální cukráři. Jakmile jsme společně vyváleli a upekli první várku sušenek, přišla ta nejlepší chvíle – ochutnávka! Všichni si pochvalovali, jak se nám sladkosti povedly.

Během příprav jsme si navíc zahráli na lékaře. Po poctivém umytí rukou jsme zavedli „přísná hygienická pravidla“, která jsme všichni dodržovali s úsměvem.

Na závěr se každý zapojil do zdobení pomocí čokolády – děti tvořily různé vzory, spirálky i tečky a každé cukroví tak získalo originální podobu.

Pralesničky Herálec 2.-3.třída

V pátek 28. listopadu jsme se společně vydali na výlet do Herálce, kde pro školy probíhala zajímavá výstava zaměřená na pralesničky a další exotické živočichy. Autorem celé výstavy byl teprve devatenáctiletý nadšenec, který doma chová velké množství tropických žab i dalších tvorů pocházejících z pralesních oblastí.

Mladý chovatel nám ochotně představil svou sbírku, vyprávěl o jednotlivých druzích a podělil se o zkušenosti s jejich chovem. Bylo vidět, že se svému koníčku věnuje s velkým zaujetím a radostí, což se přeneslo i na nás. Žáci si mohli zblízka prohlédnout barevné pralesničky, dozvěděli se mnoho nových informací o jejich životě, prostředí i ochraně.

Celý výlet hodnotíme velmi kladně. Program byl poutavý, poučný a všichni jsme si z něj odnesli příjemný zážitek. Výstava se všem moc líbila a už se těšíme na další podobné akce.